Δημοσκόπηση: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Δημοσκόπηση: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research, με τους «αρνητές» να περιορίζονται στο 25%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ του ΑΠΘ, 28% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμβολιαστεί «σίγουρα» όταν καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, το 15% λέει «μάλλον» και ένα 29 % δηλώνει «μάλλον αφού κάνει ένα μέρος του πληθυσμού και σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες» (συνολικά 71% περισσότερο ή λιγότερο θετικά διακείμενοι στο εμβόλιο).

Αντίθετα, ένα ποσοστό 10% απαντά ότι «μάλλον δεν θα εμβολιαστώ» και το 15% ότι «σίγουρα» δεν θα κάνει το εμβόλιο (αθροιστικά 25%).

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας, παρά την ένταση του δεύτερου κύματος η κυβέρνηση διατηρεί τη θετική αξιολόγηση στα επίπεδα του 48%, σημειώνοντας στατιστικά μη σημαντική κάμψη 2 ποσοστιαίων μονάδων από την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Υψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν και οι βασικοί διαχειριστές της κρίσης, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, παρά τη μεγάλη χρονική διάρκειας της.

Συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον λοιμωξιολόγο ενώ το 46% τάσσεται υπέρ της διαχείρισης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.