Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Μπροστά η ΝΔ με 9% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Μπροστά η ΝΔ με 9% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παγιωμένο δείχνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31% αναδεικνύεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23%.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη το διάστημα 15-17 Απριλίου από την Pulse για τον ΣΚΑΪ, η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και οι φόβοι για την ασφάλεια των πολιτών αποτελούν ανοιχτές πληγές για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%. Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 6,5%, αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.

Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων μένουν «κολλημένα» στο 2%. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1%, ενώ σταθερά υψηλά ποσοστά διατηρεί η αδιευκρίνιστη ψήφος. 

Πολιτική «αιμορραγία» οι στρατιωτικοί και η ασφάλεια

Δύο αχίλλειες πτέρνες για την κυβέρνηση είναι το θέμα των δύο στρατιωτών, που κρατούνται επί 50 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, και τα κενά που διακρίνουν οι πολίτες στην αστυνόμευση.

Σε ό,τι αφορά τους δύο ένστολους, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το μερίδιο των πολιτών που αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης παραμένει στάσιμο στο 32%.

Μεγάλη πληγή αποδεικνύεται επίσης το θέμα της ασφάλειας. Σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα.

Μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση εδώ.