Δημοσιογράφοι του CNN Turk: Να πάρουμε πίσω τα νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα

Δημοσιογράφοι του CNN Turk: Να πάρουμε πίσω τα νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα

Νέες προκλήσεις στην τουρκική τηλεόραση και μάλιστα σε τηλεοπτικό κανάλι ευρείας τηλεθέασης. Δημοσιογράφοι του CNN Turk κάνουν λόγο για «παράνομα» εξοπλισμένα νησιά, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία, όπως η έκανε η Ρωσία με την Ουκρανία και καλούν την Άγκυρα να μην« πέσει στην παγίδα», αλλά και να πάρει πίσω «με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα νησιά».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ μιλώντας με φόντο χάρτη με τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας αναφέρει: 

«Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά, τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα. Σχετικά με αυτό, η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει αντιρρήσεις, προειδοποιώντας πως θα γίνουν τα απαραίτητα. Τίθεται το ερώτημα, αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε με τη Ρωσία;», σημειώνει η Σενγκιούλ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου ισχυρίζεται πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε η Τουρκία να πάρει πίσω τα νησιά από την Ελλάδα: 

«Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά. Μήπως, λόγω της Ουκρανίας, να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία»... κατέληξε ο Τζεβίζογλου.