Αν. Δημοσχάκης: Ο Erdogan έδειξε ότι έχει εμμονές

Αν. Δημοσχάκης: Ο Erdogan έδειξε ότι έχει εμμονές

«Ο Erdogan έχει τη μοναδική ευκαιρία, αυτή η επίσκεψή του να είναι ιστορική, αν ληφθεί υπόψη ότι ο τελευταίος Τούρκος Πρόεδρος, που επισκέφθηκε την Ελλάδα, ήταν οBayar, το 1952, αλλά έδειξε ακόμη και χθες στη συνέντευξή του ότι έχει εμμονές» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Οφείλουμε να συζητούμε και τον καλοδεχόμαστε και στην Αθήνα και στη Θράκη, αλλά με τους κανόνες που προβλέπει ο ελληνικός νόμος και το διεθνές δίκαιο» είπε ο κ. Δημοσχάκης, σημειώνοντας ότι στη συνέντευξη που έδωσε ο Recep Tayyip Erdogan στον Skai φάνηκε πως «θέτει θέματα καινούρια και σε συνέχεια της ρητορικής επιθετικής πρόθεσης που έδειξε, τώρα πλέον θέτει ουσιαστικά θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης».

«Εκτιμώ ότι δεν γνωρίζει και το διεθνές δίκαιο και δεν γνωρίζει ότι αυτά δεν αλλάζουν, αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί και αφορούν, όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δεν αλλάζουν» επισήμανε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία μετά και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί στον καλύτερο υπηρέτη των θεσμών και ό,τι της φέρνουν, δυστυχώς, το υπογράφει».

«Αναμένεται να έλθει στη Βουλή προς ψήφιση μια δέσμη προαπαιτούμενων έως τα Χριστούγεννα κι άλλη μία δέσμη μέτρων μετά τις γιορτές. Ήδη έχουν θεσμοθετηθεί μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με περικοπές συντάξεων και τεράστια μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2019. Αυτά τα δούμε μπροστά μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου δεν οφείλεται στον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, αλλά είναι «το αποτέλεσμα της συνειδητής ανελέητης, φορομπηχτικής φορολογικής και ασφαλιστικής επιδρομής».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο αν. τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε πως «αποτελεί ένα βέβαιο σκάνδαλο», καθώς, «αλλά είχαν αποφασιστεί και αλλιώς εξελίχθηκε η όλη υπόθεση».

«Είχε αποφασιστεί να γίνει η συμφωνία κυβέρνηση προς κυβέρνηση, είχε αποφασιστεί ότι μπορεί να πωληθεί ένα υλικό, το οποίο δεν αναγκαιεί για την άμυνα της χώρας και ήδη τα γενικά επιτελεία είχαν αποφασίσει ότι μπορεί να πωληθεί, αλλά δυστυχώς μπήκε στη μέση ο μεσάζων, που αυτό απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο 3978/2011, διότι ο μεσάζων έχει ταυτιστεί με τη μίζα» διευκρίνισε.

«Πέραν αυτού υπάρχουν και άλλες υποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να φωτιστούν, εμείς θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε, δεν θα το αφήσουμε, διεκδικήσαμε μέσα από την Επιτροπή Εξοπλιστικών να εμφανιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν από οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε σχέση» πρόσθεσε.

Φωτογραφία intime news