Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα φτάσουν τους 120

Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα φτάσουν τους 120

Φόβους ότι οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική θα ξεπεράσουν τους 100, ενώ κατά τη δική του εκτίμηση ενδέχεται φτάσουν και τους 120 εξέφρασε ο Δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος έκανε λόγο και για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ANT1, ο κ. Μπουρνούς, είπε πως «προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες, να φύγουν οι ευθύνες από αυτούς που τις έχουν, για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής». 

«Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν έχουμε αρμοδιότητα όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ραφήνας, ο οποίος ωστόσο σημείωσε πως αν υπήρχε έστω και σαν σύσταση οι δημοτικές αρχές θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο κ. Τόσκας ψεύδεται όταν λέει πως ενημερώθηκε ο δήμος για εκκένωση, λέγοντας ότι όλα είναι καταγεγραμμένα.

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση. Αν έδινα και σκοτωνόταν κάποιος…», επεσήμανε ο κ. Μπουρνούς. Ερωτηθείς συγκεκριμένα γιατί δεν έλαβε εντολή για εκκένωση, εκτίμησε πως «νομίζω επικράτησε πανικός επειδή γύρισε η φωτιά. Η φωτιά έτρεψε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «μπορούν να δουν από τις κάμερες κυκλοφορίας, πως κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε όταν πέρασε η φωτιά στο Μάτι. Κανένα πυροσβεστικό δεν κάηκε ενώ κάηκαν 400 οχήματα». 

Για τους νεκρούς, τέλος, ο δήμαρχος Ραφήνας ανέφερε πως κατά τη δική του εκτίμηση θα είναι 120, εξηγώντας πως «όλοι οι αγνοούμενοι φυσιολογικά δεν είναι ζωντανοί. Αν ο αριθμός των νεκρών με εκείνον των αγνοουμένων προστεθούν.... Μιλάμε για πάνω από 100 θύματα».