Το ΔΙΚΤΥΟ σύμβουλος προγράμματος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το ΔΙΚΤΥΟ σύμβουλος προγράμματος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το «ΔΙΚΤΥΟ για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» συμμετέχει ως Σύμβουλος προγράμματος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που θα πραγματοποιηθεί 2-5 Μαρτίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΙΚΤΥΟ στο πλαίσιο του Φόρουμ έχει αναλάβει τη διοργάνωση της ειδικής συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 10.00πμ. Στη συζήτηση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξει μια κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.

Μαζί με την Πρόεδρο του Δικτύου κα Άννα Διαμαντοπούλου θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι: 

- Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics και κάτοχος Βραβείου Nobel,

- Sandro Gozi, Ιταλός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,

- Giles Merritt, Ιδρυτής & Πρόεδρος, Friends of Europe,

- Dr. Pedro Sanchez, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (2014-2016) στην Ισπανία και

- Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πάνελ θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου άξονα συζητήσεων του Φόρουμ ο οποίος επικεντρώνεται στην ενίσχυση του διαλόγου για την εξεύρεση πολιτικών που θα μπορέσουν να βγάλουν την χώρα από την οικονομική ύφεση και να την οδηγήσουν σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Στον άξονα αυτό εντάσσεται μεταξύ άλλων και η συζήτηση για την κοινωνική ανισότητα και τους αποκλεισμούς που προκαλεί η νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής του Δικτύου κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 15.00.

Το δεύτερο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, τελεί υπό την αιγίδα Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, και θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 220 ομιλητές κύρους και επιρροής από Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι και θα συζητηθούν 40 και πλέον θέματα σχετικά με τις εθνικές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση  των παγκόσμιων προκλήσεων και η  εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα, χρόνια και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Φωτογραφία SOOC