Διδασκάλου: Συντηρώντας την ύλη, διατηρούμε τη μνήμη

Διδασκάλου: Συντηρώντας την ύλη, διατηρούμε τη μνήμη

«H Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς που γιορτάζουμε σήμερα ανοίγει ένα "παράθυρο" στο κοινό για να γνωρίσει τα μυστικά της συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημαντική συνεισφορά της επιστήμης της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου. 

Όπως επισημαίνει, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχοντας στη Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τις 4 Οκτωβρίου υλοποιεί ψηφιακές δράσεις, αλλά και εκδηλώσεις με φυσική παρουσία που κορυφώνονται σήμερα 10 Οκτωβρίου.

«Τα εργαστήρια συντήρησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή.

Τον συντονισμό των δράσεων έχουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γ. Διδασκάλου. 

Διαβάστε Περισσότερα