Διαμαρτυρίες τουρκικού ΥΠΕΞ για σύνθημα κατά του μουφτή της Ξάνθης

Διαμαρτυρίες τουρκικού ΥΠΕΞ για σύνθημα κατά του μουφτή της Ξάνθης

Αφορμές για να συντηρεί την προπαγανδα ότι στην Ελλάδα δρουν εξτρεμιστικές ομάδες σε βάρος της μουσουλμανικης μειονότητας στην Θράκη, αναζητά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τελευταίο περιστατικό, σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της οικίας του μουφτή της Ξάνθης και αναφέρει «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός». Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για περιστατικό που αναδεικνύει την μισαλλοδοξία ρατσιτικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της τουρκικής μειονότητας στην Δ. Θράκη και των εκπροσώπων της, ενώ καλεί τις ελληνικές αρχές να διαλευκανουν το περιστατικό. 

Αφορμές σαν κι αυτές γίνονται, πάντα αντικείμενο άμεσης εκμετάλλευσης από την Άγκυρα. Στόχος της να συντηρεί προσχηματικα μειονοτικό ζήτημα, εγείροντας παράλληλα θέμα δήθεν καταπιέσης της μουσουλμανικης μειονότητας και ισλαμοφοβίας.

H ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε το ρατσιστικό μήνυμα απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του Μουφτή της Ξάνθης στην Ελλάδα.

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα για την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους.

Περιμένουμε από το ελληνικό κράτος να διαφωτίσει το φρικτό περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία