Διαμαρτυρία της Άγκυρας στο Ρώσο πρέσβη

Διαμαρτυρία της Άγκυρας στο Ρώσο πρέσβη

H Τουρκία κάλεσε σήμερα τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις βιαιοπραγίες εναντίον της πρεσβείας της στη Μόσχα, αφότου η πολεμική αεροπορία της χώρας κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας καθώς οι αντιπροσωπείες μας στη Ρωσία και οι τουρκικές επιχειρήσεις σε αυτήν την χώρα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων με το πρόσχημα των διαδηλώσεων» κατήγγειλε το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, όπου επισημαίνεται η «απαράδεκτη» κατάσταση που επικρατεί.

Η Άγκυρα ζήτησε από τη Ρωσία να λάβει «επειγόντως επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας» για να εγγυηθεί την προστασία των διπλωματικών της αποστολών στη ρωσική επικράτεια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χθες Τετάρτη πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων της πρεσβείας της Τουρκίας στη ρωσική πρωτεύουσα. Επιπλέον οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά εναντίον του τουρκικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ