ΔΕΘ: Δυναμικές πορείες απο τα συνδικάτα-Κιγκλιδώματα έξω απο το "Βελλίδειο"

ΔΕΘ: Δυναμικές πορείες απο τα συνδικάτα-Κιγκλιδώματα έξω απο το "Βελλίδειο"

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της πολιτικής της κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη όπου στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ στην πλατεία Αριστοτέλους. Η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της σημειώνει ότι αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να "πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν".

Το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου, ενώ στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν η Επιτροπή "Ξεκίνημα" και η ΟΚΔΕ.

Παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ είναι ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας  που δήλωσε ότι οι υποσχέσεις από τη ΔΕΘ του κ. Τσίπρα για ανάπτυξη αφορά μόνο σε λίγους μονοπωλιακούς ομίλους στο μεγάλο κεφάλαιο που θα δουν ξανά τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη δίνοντας και ένα ξεροκόμματο, ένα πιάτο φαΐ στην πιο ακραία φτώχεια.

Για όλους τους υπόλοιπους για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βασανίζονται, θα εξακολουθούν υπάρχουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα εξακολουθούν να γίνονται μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, θα εξακολουθούν να μπαίνουν λουκέτα και να γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε μικρές επιχειρήσεις, θα συνεχίζεται η άγρια δυσβάσταχτη φορολογία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ η Αντιεξουσιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας δίνουν το παρών στην πλατεία Σιντριβανίου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι στήθηκαν φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το "Βελλίδειο" προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στον χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Όπως έχει ανακοινώσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε και η στάση-στάθμευση.