Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μελών της ΑΕΠΙ

Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μελών της ΑΕΠΙ

Θυρίδες και τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της διοίκησης της ΑΕΠΙ δέσμευσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την έφοδο της Oικονομικής Aστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας από όπου αφαιρέθηκαν σκληροί δίσκοι υπολογιστών και έγγραφα.

Οι δεσμεύσεις των λογαριασμών και των τραπεζικών θυρίδων έγιναν με βούλευμα μετά το πόρισμα για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης των οικονομικών της ΑΕΠΙ μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν και υπέρογκοι μισθοί τους οποίους ελάμβαναν τα μέλη της διοίκησης.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες που αφορούν την ΑΕΠΙ τόσο για φορολογικά όσο και για ποινικά θέματα με διερευνώμενα αδικήματα εκείνα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.

Ωστόσο, μετά το πόρισμα της Ernrst & Young, το οποίο έδειξε "τρύπα" 50 εκατ. ευρώ και παχυλούς μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, αφού πλέον το Δ.Σ της ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά.

Προ ημερών μάλιστα, με ανακοίνωσή της, η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (έως του ποσού των 25 εκατ. ευρώ) και σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στην σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η εταιρία "παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα".

Πηγή:skai.gr