Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απ. Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απ. Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Είναι εντελώς προσχηματικό αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης, δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Η περιφέρεια δεν εχει καμια σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και το φιάσκο που έγινε, αναφέρουν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη, που ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από θέσεις ευθύνης.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Νωρίτερα ο κ. Τζιτζικώστας σε πρωινή εκπομπή στον ANT1 ζήτησε να γίνουν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ενώ ζήτησε την παραίτηση του Β. Μεϊμαράκη και συνάντηση των τεσσάρων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν φανερά ενοχλημένος για την αναβολή των εκλογών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα.

Άφησε αιχμές κατά τον κ. Παπαμιμίκο για την αναβολή της διαδικασίας ζητώντας την παραίτησή του.

Για τον κ. Μεϊμαράκη είπε πως ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά «χθές η Νέα Δημοκρατία θα γύριζε σελίδα, αυτή ήταν η εντολή του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα θα είχε νέο αρχηγό», τονίζοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε γιατί πολεμήθηκα τόσο πολύ. Την επόμενη μέρα θα ήμουν κάποιος που δε θα είχα να χρωστάω σε κανέναν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1