Δεν καταγράφηκε αυτοκτονία σχετική με τον κορονοϊό
Διευθυντής Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας προς Δ. Μάρδα

Δεν καταγράφηκε αυτοκτονία σχετική με τον κορονοϊό

Απάντηση στον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει υποστηρίξει ότι πρέπει να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες λόγω lockdown στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό, έδωσε ο υπεύθυνος του κέντρου «Κλίμακα», τονίζοντας ότι με βάση πανελλαδικά στοιχεία από 5.000 κλήσεις, τηλεδιασκέψεις και επείγοντα ραντεβού, δεν βρέθηκε αυτοκτονία που να σχετιζόταν με την πανδημία. 

Συγκεκριμένα, με δημόσια επιστολή που ανάρτησε στο FB και απευθύνεται προς τον Δημήτρη Μάρδα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας «Κλίμακα», Κυριάκος Κατσαδώρος, τονίζει ότι «μέσα στις 5000 κλήσεις αλλά και τηλεδιασκέψεις και επείγοντα ραντεβού που διαχειριστήκαμε και αναλύσαμε Πανελλαδικά δεν βρέθηκε αυτοκτονία που να σχετιζόταν με τον κορωνοϊό, αλλά ακόμα και ο αριθμός των αυτοκτονιών που καταγράψαμε τον Απρίλιο δεν διέφερε από τους αντίστοιχους των τελευταίων ετών».

Ο κ. Κατσαδώρος αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει «ανοσία» στις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, και κανένας δεν γνωρίζει ποιοι παράγοντες από το εξωτερικό περιβάλλον θα κινητοποιήσουν την εσωτερική ευαλωτότητα εκδηλώνοντας τις συναισθηματικές μας ακρότητες.