D. Trump: Είχα στο μυαλό την έρευνα με τη Ρωσία όταν απέλυσα τον J. Comey

D. Trump: Είχα στο μυαλό την έρευνα με τη Ρωσία όταν απέλυσα τον J. Comey

Συνέντευξη, όπου εξηγεί το σκεπτικό της απόφασής του να απολύσει τον επικεφαλής του FBI, James Comey, έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό NBC ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εν μέσω αντιδράσεων στη χώρα του για την κίνηση αυτή.

«Στην πραγματικότητα τον ρώτησα, εάν ήμουν υπό έρευνα», ανέφερε ο Trump σημειώνοντας ότι είχε μιλήσει μαζί του μια φορά σε δείπνο και άλλες δύο από το τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον Trump, ο Comey του είχε ζητήσει να παραμείνει στη θέση του, αναφέροντας του σε σχετική ερώτηση: «όχι, δεν είστε υπό έρευνα».

Ο ίδιος τόνισε ότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση ενδεχόμενου ρωσικής παρέμβασης στις αμερικάνικες εκλογές, λέγοντας ότι ο έλεγχος πρέπει να διεξαχθεί «απολύτως σωστά».

Παράλληλα, δήλωσε ότι σχεδίαζε να τον απολύσει από καιρό, υπογραμμίζοντας ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο η εισήγηση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Rod Rofenstein.

Πάντως, η αποκάλυψη ότι θα απέλυε τον Comey ούτως ή άλλως έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωναν μέχρι χθες οι συνεργάτες του αμερικανού προέδρου, μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια γραμματέας του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders και ο αντιπρόεδρος Mike Pence, ότι δηλαδή άκουσε την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Θέλω μόνο κάποιον που είναι ικανός», εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος συμπληρώνοντας: «Αγαπώ το FBI». «Αν η Ρωσία έκανε κάτι, θέλω να το ξέρω», είπε στη συνέντευξή του.