Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συνελήφθησαν ακραίοι ισλαμιστές, ύποπτοι ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συνελήφθησαν ακραίοι ισλαμιστές, ύποπτοι ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση

Έντεκα άτομα, που είχαν σχέση με ισλαμικές οργανώσεις και υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στο Σαράγεβο.

Σε συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Βοσνιακής Ομοσπονδίας σε περιφερειακούς συνοικισμούς του Σαράγεβο, σήμερα τα ξημερώματα, συνελήφθησαν ακραίοι ισλαμιστές, οι οποίοι διατηρούσαν επαφές με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους, διέδιδαν ακραίες θρησκευτικές απόψεις και στρατολογούσαν μαχητές για τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Βοσνία.

Το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων FENA αναφέρει ωστόσο ότι η δράση των συλληφθέντων δεν περιορίζονταν μόνο στην προπαγάνδα και την λογιστική υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης υποστηρίζει μάλιστα ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι αρχηγός ομάδας που είχε αναλάβει την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους λατρείας αλλά και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε ενοχοποιητικό υλικό που αποδεικνύει τη σύνδεσή τους με δομές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων FENA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ