Βορίδης: Νέες λειτουργίες αποκτά το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου

Βορίδης: Νέες λειτουργίες αποκτά το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου

Νέες λειτουργίες και περιβάλλον φιλικότερο προς το χρήστη αποκτά το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μέσω του λογισμικού εργαλείου Microsoft Power ΒΙ, τα στατιστικά δεδομένα της μηνιαίας αναφοράς της Απογραφής (αριθμός υπαλλήλων στο Δημόσιο, προσλήψεις- αποχωρήσεις) θα αποτυπώνονται πλέον και με τρόπο διαδραστικό, δυναμικό και εύληπτο για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο υπουργός είπε ότι με τον νέο τρόπο οπτικοποίησης διαδραστικής απεικόνισης και ανάλυσης της μηνιαίας αναφοράς του Μητρώου αντιμετωπίζονται δυσλειτουργίες του υφιστάμενου συστήματος όπως οι μη ευανάγνωστοι πίνακες, η έλλειψη πληροφόρησης σε επίπεδο μεμονωμένου φορέα και τα συχνά προβλήματα προσβασιμότητας.

Πλέον, παρέχεται η δυνατότητα διαγραμματικής αποτύπωσης της διαχρονικής εξέλιξης της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, ενώ δίνεται η ευχέρεια συγκριτικής αποτύπωσης δεδομένων με πολλαπλά φίλτρα.

«Η αξιοποίηση αυτού του φιλικού, προς το χρήστη, εργαλείου θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα αξιοποίησης πινάκων, γραφημάτων αλλά και συγκρίσεων με στόχο την εξατομικευμένη αποτύπωση των δεδομένων της μηνιαίας αναφοράς της Απογραφής, με επιλογή επιθυμητών κριτηρίων αναζήτησης», επεσήμανε ο κ. Βορίδης.