Βορίδης: Το μέτρο για τους άνω των 60, έχει κύριο στόχο της δική τους προστασία

Βορίδης: Το μέτρο για τους άνω των 60, έχει κύριο στόχο της δική τους προστασία

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών, ως βασικό και κύριο στόχο έχει τη δική τους προστασία», δήλωσε σήμερα Τετάρτη από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 108η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Ο Μ. Βορίδης επεσήμανε πως το 85% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και άνω αυτής της ηλικίας καθώς επίσης και πως το 95% των θανάτων από κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας και άνω.

«Σώζει ζωές»

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, μας γλυτώνει από την πανδημία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας το κατανόησε. Έχουμε λάβει μια σειρά από μέτρα και δυστυχώς, παραμένει μια μερίδα συμπολιτών μας ακόμα, η οποία δεν έχει πεισθεί.

Εκεί λοιπόν καθίσταται αναγκαίο να λάβουμε αυτό το μέτρο, ως έσχατο μέτρο, ένα ακόμα μέτρο, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε την αύξηση του εμβολιασμού που είναι το κρίσιμο μέγεθος για να σωθούν ζωές».