Βόλος: Οκτώ κρούσματα σε γηροκομείο - Στο νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος

Βόλος: Οκτώ κρούσματα σε γηροκομείο - Στο νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στο Βόλο μετά την επιβεβαίωση οκτώ κρουσμάτων, σε τέσσερις υπαλλήλους και τέσσερις φιλοξενούμενους, σε γηροκομείο της Πόλης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα το 70% των εργαζόμενων στη δομή είναι ανεμβολίαστοι, ενώ πιθανολογείται ότι η μόλυνση στη δομή έγινε από τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr έχουν νοσήσει 8 άτομα εκ των οποίων μια ηλικιωμένη γυναίκα 85 ετών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία στο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι τρεις ηλικιωμένοι του Γηροκομείου βρίσκονται σε καραντίνα μέσα στο ίδρυμα.

Τα τέσσερα θετικά σε εργαζόμενους, εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid – 19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το 70% του προσωπικού που αρνείται να εμβολιαστεί, τόνισε σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών, πως θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

«Οι τέσσερις ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί  σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνει η Διοίκηση ήδη έχουν  ενημερωθεί και  οι συγγενείς των ηλικιωμένων» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, βρίσκεται σε κλινική κορονοϊού και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ωστόσο το προχωρημένο της ηλικίας του, οι συνοσηρότητες και το γεγονός ότι δεν ανέπτυξε ισχυρά αντισώματα από το εμβόλιο, τον οδήγησε στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία», σημειώνεται 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20 και στα τέσσερα θετικά τεστ στους εργαζόμενους, το ένα αφορά μια υπάλληλο που είχε ήδη νοσήσει και είχε υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου. Τα άλλα τρία κρούσματα στο προσωπικό αφορούν μια εργαζόμενη που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες.