Βίντεο από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ - Είσοδος με τεστ για κορονοϊό

Βίντεο από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ - Είσοδος με τεστ για κορονοϊό

Βίντεο μέσα από τον νέο καταυλισμό που ετοιμάζεται στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ για τους μετανάστες δείχνει τις εργασίες στην περιοχή να προχωρούν κανονικά.

Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι σκηνές και άλλο υλικό που μεταφέρονται στην περιοχή για τους χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες της Μόριας και έτσι δημιουργείται ένα νέο κλειστό κέντρο κράτησης σε παλιές κρατικές εγκαταστάσεις, κοντά στην άλλη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησης 2.000-3.000 σκηνών από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Στρατό, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να τοποθετηθούν και κοντέινερ το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ακόμη και σήμερα ενδέχεται να αρχίσει η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, που έχουν μείνει άστεγοι, στον νέο καταυλισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη μετεγκατάσταση των οικογενειών, ενώ ο χώρος με τις σκηνές θα διαμορφωθεί σε άτυπες γειτονιές βάσει της εθνικότητας.

Επιπλέον, όποιος μπαίνει στο νέο κέντρο θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό. Μάλιστα, η κυβέρνηση εξασφάλισε την αγορά 200.000 τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού και η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι στη Λέσβο.