Β. Κικίλιας: Το Σύστημα Υγείας πιέζεται, αλλά αντέχει

Β. Κικίλιας: Το Σύστημα Υγείας πιέζεται, αλλά αντέχει

«Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει» παρά την πίεση που δέχεται, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι προστίθενται, συνεχώς, δυνάμεις στο ΕΣΥ.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των κλινικαρχών, σημείωσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων.

Χαρακτήρισε "μεγαλοστομίες" τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για καθυστερημένες επιτάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως ¨δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει".  Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό διότι "οι επιτάξεις αποζημιώνονται". 

Ο κ. Κικίλιας καταλόγισε στην αντιπολίτευση «αναντιστοιχία με την κοινωνία», σημειώνοντας ότι «κάποιοι λίγοι εύχονται να αποτύχει η χώρα». «Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. «Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε ακόμη ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων.