Β. Κικίλιας: Ακούσαμε τους επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων

Β. Κικίλιας: Ακούσαμε τους επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων

Καθημερινά θα παρακολουθείται η καμπύλη του κορονοϊού καθώς σταδιακά θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε ο Β. Κικίλιας, τονίζοντας πως για το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση άκουσε τους επιστήμονες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων.

«Αν υπάρχει κάποιος που έχει άλλη γνώμη θα πρέπει να την τεκμηριώσει επιστημονικά», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Όπως ανέφερε, το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί, απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και ειδικούς που «καθημερινά θα εξετάζουν την κατάσταση σε σχέση και με τη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Όσον αφορά το ΕΣΥ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ήδη έχουν γίνει 3.748 προσλήψεις μέσα στην κρίση του κορονοϊού και οι ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες έφτασαν τις 1.017. Αναφέρθηκε στο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλους τρόπους περαιτέρω στήριξή τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Τόνισε ότι σταδιακά επιστρέφουν σε μια μερική κανονικότητα τα νοσοκομεία του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα με την έναρξη χειρουργείων και απογευματινών ιατρείων.