Αυξάνονται τα ραντεβού για εμβολιασμούς: 29.872 την Πέμπτη, για πρώτη δόση

Αυξάνονται τα ραντεβού για εμβολιασμούς: 29.872 την Πέμπτη, για πρώτη δόση

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση τις τελευταίες μέρες και μάλιστα διπλασιάστηκε σε μόλις δύο μέρες. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός των πρώτων ραντεβού που κλείστηκαν άγγιξε τις 19.000, ενώ διαδοχικά τις επόμενες μέρες ο αριθμός εκτοξεύτηκε πάνω από τις 25.000 με τη χθεσινή ημέρα να καταγράφει σημαντική αύξηση φτάνοντας τον αριθμό των 29.872 πρώτων ραντεβού.

Τι ισχύει για την τρίτη δόση

 

Εντωμεταξύ, από σήμερα, Παρασκευή, είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών.

Προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι να έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου όσον αφορά τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εντατικοποίηση ελέγχων

 

Υπενθυμίζεται πως από αύριο Σάββατο στενεύει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τους παραβάτες των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων.

Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται, καθώς στους δρόμους θα βρίσκονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν αρχικά σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές λιανικής πώλησης, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ και γενικότερα σε σημεία υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και σε κομμωτήρια.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στους λεγόμενους μεικτούς χώρους, εκεί δηλαδή που επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.