Αυξάνεται ο αριθμός των ενόπλων αστυνομικών στο Λονδίνο

Αυξάνεται ο αριθμός των ενόπλων αστυνομικών στο Λονδίνο

Η Scotland Yard ανακοίνωσε σήμερα ότι 600 επιπλέον ένοπλοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στους δρόμους του Λονδίνου, καθώς η βρετανική αστυνομία άντλησε τα διδάγματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

"Οι τραγικές επιθέσεις στο Παρίσι ενισχύουν τον ουσιαστικής σημασίας ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ένοπλοι αστυνομικοί απέναντι σε ένα τέτοιου είδους γεγονός. Αν και ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο στους δρόμους μας, η Met (Μητροπολιτική αστυνομία) πρέπει να είναι προετοιμασμένη όσο το δυνατόν καλύτερα", δηλώνει ο αρχηγός της Met Μπέρναρντ Λόγκαν-Χάου σε ανακοίνωσή του.

Την επομένη των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, η Met είχε αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων που περιπολούσαν στους δρόμους του Λονδίνου. "Σήμερα αποφάσισα ότι αυτή η αύξηση θα είναι μόνιμη", πρόσθεσε ο ίδιος.

Με τους 600 επιπλέον θα ανέλθει σε συνολικά 2.800 ο αριθμός των ενόπλων αστυνομικών στο Λονδίνο, σε σύνολο 31.000.

Ωστόσο η πλειονότητα των αστυνομικών θα παραμείνει άοπλη, συνεχίζοντας την παράδοση που χρονολογείται από τη δημιουργία της Μητροπολιτικής αστυνομίας το 1829, η οποία θέλει την αστυνομία να τίθεται περισσότερο στην υπηρεσία των πολιτών παρά του κράτους.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λονδίνο, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημαντικά σημεία, όπως οι σταθμοί, το Σίτι του Λονδίνου ή τουριστικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ