Αύριο θα εκδοθεί από το ΣτΕ η απόφαση σχετικά με τη φυλάκιση ή μη της Β. Σταμάτη

Αύριο θα εκδοθεί από το ΣτΕ η απόφαση σχετικά με τη φυλάκιση ή μη της Β. Σταμάτη

Η απόφαση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα καθορίσει, εμμέσως πλην σαφώς, εάν θα επιστρέψει ή όχι στις φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη, θα εκδοθεί αύριο, Παρασκευή.

Όπως είναι γνωστό, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Το ποσό της εγγυοδοσίας δεν καταβλήθηκε λόγω των capital controls, ενώ με υπουργική απόφαση είχε ανασταλεί η καταβολή των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Β. Σταμάτη πρέπει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας (σ.σ. προβλέπεται περιθώριο 5 ημερών μετά τη λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης για την καταβολή των χρηματικών ποσών).

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φρ. Ραγκούσης και Γ. Παγορόπουλος, ζήτησαν από το ΣτΕ να ανασταλεί προσωρινά η υπουργική απόφαση με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών, χρηματικών ποινών κ.λπ., λόγω της συνέχισης του capital controls.

Ο πρόεδρος του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Δ. Πετρούλιας κάλεσε σήμερα σε ακρόαση τους δικηγόρους της Βίκυς Σταμάτη και των αρμοδίων υπουργείων. Ο κ. Πετρούλιας και οι σύμβουλοι Επικρατείας Διομ. Κυριλλόπουλος (εισηγητής της υπόθεσης), Κ. Πισπιρίγκος, Κ. Κουσούλης και Ηλ. Μάζος, άκουσαν τόσο τις θέσεις των κ.κ. Ραγκούση και Παγορόπουλου, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, Αγγελικής Αναστασοπούλου και Νικολέτας Παπαρούνη.

Η ακρόαση των δικηγόρων διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια οι σύμβουλοι Επικρατείας αποσύρθηκαν σε διάσκεψη μέχρι αργά σήμερα το μεσημέρι, ενώ αύριο θα εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης αναστολής της Β. Σταμάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ