Άσαντ: Ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος χάρη στους Ρώσους

Άσαντ: Ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος χάρη στους Ρώσους

O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις καταγράφουν πρόοδο σε «σχεδόν όλα τα μέτωπα» μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην περιοχή.

«Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στη Συρία. Όμως πρόσφατα, μετά την εμπλοκή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας (…), η κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά πολύ και μπορώ να πω ότι ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος σε σχεδόν όλα τα μέτωπα» διαβεβαίωσε ο Άσαντ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV, η οποία μεταδόθηκε σήμερα στη Συρία.

Από τον πρώτο μήνα της ρωσικής επέμβασης που ξεκίνησε την 30η Σεπτεμβρίου, «οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν οπισθοχωρήσει και χιλιάδες (στελέχη τους) το έχουν σκάσει προς την Τουρκία και προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε ο Σύρος πρόεδρος.

Σε ερώτημα που του τέθηκε εάν έχει γνώση σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, ο Άσαντ απάντησε ότι «οι Ρώσοι υπολογίζουν στις χερσαίες δυνάμεις της Συρίας» για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Συντονίζουν τις ενέργειές τους με εμάς» διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος της Συρίας εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι υπάρχει «μια τεράστια διαφορά» με το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. που βομβαρδίζει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός και καμία επικοινωνία» μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων, τόνισε ο Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ