Αποστολή βιβλίων σε παιδιά στη Μαδρίτη για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

Αποστολή βιβλίων σε παιδιά στη Μαδρίτη για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

Δεκάδες βιβλία, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και την ενίσχυση του τμήματος της ελληνικής γλώσσας έστειλε η κυβέρνηση στη Μαδρίτη, για τις ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής, κατόπιν αιτήματος προς την ελληνική κυβέρνηση.

Προηγήθηκε αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση για την πιθανότητα εφοδιασμού με βιβλία, για την ενίσχυση του περιεχομένου που υπάρχει στη διάθεσή τους.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στη Μαδρίτη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, ζητήθηκε η υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης προκειμένου να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα αποσπασμένος εκπαιδευτικός έτσι ώστε να βοηθήσει τους νέους με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διασύνδεσή τους κατ' αυτόν τον τρόπο με την πατρίδα.

Κατόπιν ενεργειών εκπαιδευτικός εγκαταστάθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα και έκτοτε πραγματοποιείται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλους όσοι το επιθυμούν.