'Ενταση στη συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια

'Ενταση στη συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των φοιτητών στην πλατεία Κοραή με τους αστυνομικούς να κάνουν ρίψη χημικών. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές ποινές για φοιτητές που θα προβούν σε καταστροφές και καταλήψεις αλλά και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα υπήρχε πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία με δυνάμεις ΜΑΤ, Δράση και Αύρες, τόσο προς τη Σταδίου, όσο και προς την Πανεπιστημίου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί πορεία.

Κλειστοί θα παραμείνουν έως το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητών, κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές στην πλατεία Αριστοτέλους επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία και εμποδίστηκαν από την Αστυνομία. Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.