Αποδοκιμάζει η Ρ. Σβίγκου την πρόταση του Α. Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα σχολεία

Αποδοκιμάζει η Ρ. Σβίγκου την πρόταση του Α. Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα σχολεία

Με ένα tweet εξέφρασε την έμμεση αποδοκιμασία της, η εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στην πρόταση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος με πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» είχε διατυπώσει τις δικές του προτάσεις για ένα «νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο».

Η πρόταση του Α. Τριανταφυλλίδη περιλαμβάνει την επιβάρυνση των μαθητών και άρα των οικογενειών τους με «60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) [γεγονός που] αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο». Παράλληλα, θα υπάρχουν οι «φιλόδοξοι εκπαιδευτικοί» οι οποίοι «ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων».

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί «που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»

Παραδόξως, ο Α. Τριανταφυλλίδης εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο «το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια».

Χαρακτηριστική ήταν η έμμεση απάντηση της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.


Π. Ρήγας: Ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει

«Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει», ήταν το σχόλιο του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα, για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Τριανταφυλλίδη να υπάρξουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, είπε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον Real fm και πρόσθεσε ότι μέσα και από τον εθνικό διάλογο θα γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, η οποία θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν στο δωρεάν δημόσιο σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Ρήγας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να χτυπηθεί η παραπαιδεία.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, «θα ήθελα να τονίσω ότι κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους. Να σημειώσω ότι ως γραμματέας είχα διαφωνήσει και με το μέτρο που επέβαλε τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση γιατί έπληττε τα λαϊκά στρώματα», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.