Από την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί με Pfizer, Moderna για τους 25-29 ετών

Από την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί με Pfizer, Moderna για τους 25-29 ετών

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών με τα σκευάσματα των Pfizer κι Moderna, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα των 19-24 ετών μετά από λίγες ημέρες.

Παράλληλα, τόνισε πως θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αλλάξουν το εμβολιαστικό κέντρο που έχουν προγραμματίσει την δεύτερη δόση του εμβολίου του, σε περίπτωση που βρίσκονται σε διακοπές ή στη θερινή τους κατοικία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχετικά με τα ταξίδια, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως «το πράσινο πιστοποιητικό θα αφορά στους διασυνοριακούς ελέγχους και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ. Ήδη έχει ξεκινήσει αυτό, είναι οχτώ οι χώρες που είναι σε ετοιμότητα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως από την 1η Ιουλίου η μετακίνηση από χώρα σε χώρα στην ΕΕ να γίνεται με το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει είτε τη δήλωση του πλήρως εμβολιασμένου πολίτη, είτε αυτού που έχει νοσήσει, είτε αυτού που έχει αρνητικό μοριακό τεστ. Αυτή τη σκοπιμότητα ήρθε να υπηρετήσει το πράσινο πιστοποιητικό, τη γρήγορη μετακίνηση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στις μετακινήσεις στα ελληνικά νησιά είπε πως υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της βεβαίωσης εμβολιασμού, του αρνητικού μοριακού τεστ ή του αρνητικού self-test, ή της βεβαίωση νόσησης για όσο χρονικό διάσημα ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προς τα νησιά», είπε.