Απίστευτη δήλωση Μητροπολίτη Δωδώνης: Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση

Απίστευτη δήλωση Μητροπολίτη Δωδώνης: Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση

Απίστευτο σχόλιο από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο σε τηλεοπτική εκπομπή. Υποστήριξε πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό».

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε», «δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για να γίνει σύλληψις», σχολίασε ο Μητροπολίτης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του και τονίζοντας: «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Κατά της άμβλωσης

Όταν του έθεσαν το ερώτημα αν θα πρέπει να μην γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού, απάντησε θετικά. Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, είπε επίσης ότι η Εκκλησία είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς όπως σημείωσε ο μοναδικός λόγος να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Ο Χρυσόστομος τέλος τάχθηκε και κατά της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.