Αντιπαράθεση Πιτσιόρλα-Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ. Τους ενώνουν οι καρέκλες λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αντιπαράθεση Πιτσιόρλα-Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ. Τους ενώνουν οι καρέκλες λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εσωκομματικές κόντρες γύρω από την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ πυροδότησε η πώληση του 67% του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, στις οποίες ενεπλάκησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μάλιστα με οξύτατες αντιδράσεις.

Η κόντρα ξεκίνησε απο τον υπουργό Μεταφορών Χ. Σπίρτζη ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση" εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, καθώς ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε: «Δεν συμφωνώ. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί».

Άμεση ήταν η απάντηση από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Σ. Πιτσιόρλα που σε συνέντευξή του το πρωί στο ΜΕΓΚΑ απάντησε με δεικτικό τρόπο στον κ. Σπίρτζη λέγοντας:«Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ (...) Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας».

"Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία (σσ ΟΛΠ) μάς δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές" τόνισε o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, και πρόσθεσε πως μετά τον ΟΛΠ, προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ.

Η αντιπαράθεση των δύο προκάλεσε αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις" σημειώνει η ΝΔ και υπογραμμίζει:
"Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό".

Με τη λέξη "τσίρκο" χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κυβερνητικών στελεχών.

"Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή  μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας);

Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι' αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει.

Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.