Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού 1ης και 3ης δόσης από την Κυριακή

Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού 1ης και 3ης δόσης από την Κυριακή

Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού για τη χορήγηση της 1ης ή της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού για την ερχόμενη Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, το απόγευμα της Πέμπτης, σε μία κίνηση περαιτέρω ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος από τις υγειονομικές αρχές.

Η εμβολιαστική εκστρατεία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά μετά τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ενόψει γιορτών και εν μέσω ανησυχίας για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και την ανίχνευση του εξαιρετικά διεισδυτικού στελέχους Όμικρον.

Η αυξητική τάση όσον αφορά τους νέους εμβολιασμούς αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενόψει εξελίξεων με την τρίτη δόση, που όπως όλα δείχνουν θα συντομεύσει, ενδεχομένως στους τέσσερις μήνες. 

Διεύρυνση ωραρίου, προσθήκη εμβολιαστικών κέντρων

Σε αυτό το πλαίσιο, η δυναμικότητα στους εμβολιασμούς, τον Δεκέμβριο, σχεδιάζεται να αυξηθεί, με την επέκταση του ωραρίου, καθώς και με την προσθήκη ημερών και εμβολιαστικών κέντρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης, άνοιξαν νέες θέσεις (slots) ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν νέο ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η ή την 3η δόση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεσμιστοκλέους, πάνω από 100.000 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται καθημερινά τον Δεκέμβριο.

Ανάγκη για εγρήγορση

 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαιτείται εγρήγορση, τόσο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, που έχει βαφτεί σε «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους χάρτες του ECDC, ενόψει και της αύξησης των κοινωνικών επαφών, λόγω των γιορτών, όσο και για το ότι για τις επόμενες εβδομάδες, δεν είναι γνωστό το κατά πόσο η παραλλαγή Όμικρον θα επηρεάσει την πορεία προς την έξοδο από την πανδημία.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τους πολίτες σε μαζικό εμβολιασμό, τονίζοντας πως αυτό παραμένει το ισχυρότερο «όπλο» κατά του κορονοϊού.