Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για 120.000 ραντεβού εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε ο  ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Όπως γνωστοποίησε η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή καθώς σήμερα υπήρξε η επιβεβαίωση της σχετικής παραγγελίας εμβολίων της Pfizer.  

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι παρά την ικανότητα διαφυγής της μετάλλαξης Όμικρον όλα τα εμβόλια έχουν δείξει αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου. Πρόσθεσε ότι η χρόνια που πέρασε χαρακτηρίζεται από επιτυχίες στο πρόγραμμα εμβολιασμού, επιστημονικές αβεβαιότητες αλλά και θλίψη για τους ανθρώπους που χάθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας παιδιών 5-11 ετών. Όπως υποστήριξε χάρη στον εμβολιασμό σώθηκαν 15.000 ζωές. Ανέφερε, δε, ότι σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας και έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί, ενώ πάνω 7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών, ο Μ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι κάθε ημέρα υπάρχουν 3 έως 4 χιλιάδες ραντεβού. Για την ηλικιακή ομάδα των παιδιών 5-11 ετών σημείωσε ότι σήμερα επιβεβαιώθηκε η παραγγελία των εμβολίων της Pfizer και πλέον άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο 120.000 ραντεβού εμβολιασμού για παιδιά σε αυτή την ηλικία.