Αναστάτωση σε προβολή της ταινίας «Joker» για παρουσία ανηλίκων

Αναστάτωση σε προβολή της ταινίας «Joker» για παρουσία ανηλίκων

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Joker, σε έναν από τους πιο γνωστούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής εμφανίστηκαν αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία παρευρισκόμενων για παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα. 

Η καταγγελία φέρεται να έγινε από άτομα που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να ελεγχθεί αν επετράπη σε ανηλίκους να δουν την ταινία.

Το υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο, με ανακοίνωσή του το διέψευσε. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».