Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης

Η αντιεξουσιαστική οργάνωση Μηδενιστική Ταξιαρχία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Πεντέλης τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρει η ομάδα στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, «η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος». 

Όσον αφορά την επιλογή του στόχου τους, σημειώνουν: «[...] Επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. [...] Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολης».

Σημειώνεται ότι η επίθεση με βόμβες μολότοφ είχε σημειωθεί στις 5:30 π.μ. της 12ης Οκτωβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, και είχαν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από το Α.Τ.