Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Η οργάνωση «Σκευωρία Εκδίκησης FAI/IRF - Πυρήνας "Mikhail Zhlobitsky"» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στο προξενείο της Ρωσίας στο Χαλάνδρι στις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της ομάδας, το ρωσικό προξενείο στοχοποιήθηκε διότι «από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και μετά, δύο είναι τα κράτη που έχουν υπερισχύσει με κυριαρχικούς όρους στην παγκόσμια σκακιέρα, το κράτος των ΗΠΑ και το κράτος της Ρωσίας (μέχρι 1991 ως ΕΣΣΔ)». Συμπληρώνεται ότι συνηθίζεται η κοινή γνώμη να «κάνει τα στραβά μάτια στην επεκτατική πολιτική της Ρωσίας θάβοντας πολλά από τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει. Δεν κάνουμε καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη καθώς θεωρούμε τις πολιτικές τους εξίσου εχθρικές».

Η οργάνωση εκφράζει παράλληλα την αλληλεγγύη της στους αναρχικούς Yuliy Boyarshinov, Vasiliy Kuksov, Dmitriy Pchelintsev, Arman Sagynbaev, Andrey Chernov, Ilya Shakurskiy, Igor Shishkin, Viktor Filinkov, στους συλληφθέντες της 1ης Φλεβάρη του 2019 και τον Azat Miftahov.

Διαβάστε Περισσότερα