Αμερικανικές πολιτείες αρνούνται να δεχτούν Σύρους πρόσφυγες

Αμερικανικές πολιτείες αρνούνται να δεχτούν Σύρους πρόσφυγες

Αμερικάνικες πολιτείες δηλώνουν, η μία μετά την άλλη, πλέον απρόθυμες να δεχτούν πρόσφυγες μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Robert Bentley, σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως θα αρνηθεί να δεχτεί Σύρους πρόσφυγες στην πολιτεία του.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιηθήκαν στο Παρίσι είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι το κακό υπάρχει και λαμβάνει τη μορφή των καμικάζι που έχουν ως σκοπό να καταστρέψουν τις βασικές ελευθερίες και αξίες τις οποίες θα διατηρήσουμε πολεμώντας τους» τόνισε ο Κυβερνήτης.

«Αρνούμαι να εκθέσω, έστω και στο ελάχιστο, τους πολίτες της Αλαμπάμα στον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων».

Την ίδια στάση τηρεί και ο Κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Rick Synder, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ντιτρόιτ.

Το γραφείο Τύπου του κ. Snyder δημοσίευσε σε ανακοίνωσή του πως δεν θα δεχτούν Σύρους πρόσφυγες μέχρι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να αναθεωρήσει πλήρως τις διαδικασίες υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων.

«Το Μίσιγκαν είναι μια φιλόξενη πολιτεία και είμαστε περήφανοι για την πολυπολιτισμική ιστορία μας, όμως το πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας» δήλωσε ο κ. Snyder.

Χθες ο Κυβερνήτης της Λουϊζιάνα, Bobby Jindal, ζητούσε πληροφορίες για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην πολιτεία και κάλεσε τον Barack Obama να σταματήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων έως ότου να είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ αμφισβήτησε την επάρκεια των ελέγχων στους οποίους υποβάλλονται οι πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Barack Obama είχε ανακοινώσει πως οι ΗΠΑ θα δεχόντουσαν τουλάχιστον 10.000 Σύρους πρόσφυγες κατά το επόμενο έτος.