Αίτημα προς ΥΠΟΙΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας ατόμων με αναπηρία

Αίτημα προς ΥΠΟΙΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας ατόμων με αναπηρία

Επείγουσα επιστολή για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς των δανειοληπτών με αναπηρία και χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Πρόκειται για το 2ο έγγραφο μέσα σε λίγες ημέρες για το ίδιο θέμα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας, ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώνονται τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά:

 · Λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

· Ειδικές προστατευτικές ρυθμίσεις για τα καταναλωτικά και άλλα δάνεια των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Να μην γίνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θυσία στο βωμό των Μνημονίων και των εκκρεμουσών δόσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ