Αφέθηκε ελεύθερο το ηγετικό στελέχος του Ρουβίκωνα που προσήχθη το πρωί

Αφέθηκε ελεύθερο το ηγετικό στελέχος του Ρουβίκωνα που προσήχθη το πρωί

Στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προσήχθη το πρωί ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, προκειμένου να εξεταστεί για διάφορες ενέργειες και ειδικότερα, για τη χθεσινή εισβολή μελών της ομάδας στο ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αστυνομική πηγή, η προσαγωγή αποσκοπούσε στο να τεθούν ερωτήσεις στο στέλεχος του Ρουβίκωνα, καθώς η χθεσινή ενέργεια έχει αυτεπάγγελτο χαρακτήρα με βάση το άρθρο 200 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων. Διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον προσαχθέντα ο οποίος εξετάστηκε για τον ρόλο του στην οργάνωση. Λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα, λίγο πριν την προσαγωγή του, το μέλος του Ρουβίκωνα τραβούσε φωτογραφίες υπουργείου, ενώ περιέγραφε πως ξέφυγε από την παρακολούθηση της ασφάλειας:

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook μια φωτογραφία από την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο Ρουβίκωνας ανέλαβε με ανακοίνωσή του την ευθύνη για την εισβολή 20 ατόμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία την οποία διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας πανικό σε όσους βρισκόντουσαν εντός του χώρου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αναρχική ομάδα είχε επιτεθεί στην πρεσβεία του Ιράν, πετώντας μπουκάλια με μπογιές, και προκαλώντας φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.