Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς

Συνεχίζει να κρύβεται για να αποφύγει την φυλακή ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία φορά που η ΕΛΑΣ εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε.

Δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα και τόνισε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν.

«Τώρα τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα το δούμε πάλι», ανέφερε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά.

Συνολικά έχουν παραδοθεί ή συλληφθεί οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες (οι 35 στην Αθήνα, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στην Κέρκυρα). Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε αργά το βράδυ και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και υπό φρούρηση.

Από όσους το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή απουσιάζει και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.