«Αδειάζει» Φίλη και καταδικάζει την επίθεση σε Βαρβιτσιώτη ο Βούτσης

«Αδειάζει» Φίλη και καταδικάζει την επίθεση σε Βαρβιτσιώτη ο Βούτσης

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον Νίκο Φίλη που όχι μόνο δεν καταδίκασε την χθεσινή επιδρομή στο γραφείο  του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά υποστήριξε πως δεν υπήρξε επίθεση, κινήθηκε ο πρόεδρος της Βουλης, Νίκος Βούτσης αδειάζοντας τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Βούτσης εκφράζει την απόλυτη αποδοκιμασία του σε προπηλακισμούς και πράξεις βίας οποιασδήποτε μορφής απέναντι σε βουλευτές, τονίζοντας ότι «Είναι αυτονόητη η απόλυτη αποδοκιμασία προπηλακισμών και κάθε πράξης βίας απέναντι σε βουλευτές. Ιδιαίτερα μάλιστα στα πολιτικά τους γραφεία, όπως συνέβη εχθές με την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη».

«Η θέση μας αυτή» καταλήγει «εκφράζεται πάντοτε, ως καταδίκη τέτοιων ενεργειών, χωρίς συμψηφισμούς, για σειρά παρόμοιων περιστατικών, τα οποία έχουν συμβεί διαχρονικά.»  

Η δήλωση αυτή, που σημειωτέον ήρθε με 20 ώρες καθυστέρηση, εκλαμβάνεται ως άδειασμα όλων όσων επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν αφορούσε τον Μιλτιάδη αλλά το διπλανό γραφείο που στεγάζει τον «Συνεταιρισμό Δικαστών και Εισαγγελέων», όπως για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεμα fm υποστήριξε πως δεν ήταν επίθεση αλλά «πήγαν να βάλουν κάτι στην πόρτα σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό» αφήνοντας και αιχμές για τον αστυνομικό φρουρό που πυροβόλησε στον αέρα. 

Ανάλογη στάση τήρησε και η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο» υποστηρίζοντας πως στόχος των κουκουλοφόρων δεν ήταν το γραφείο του Βουλευτή, αλλά αυτό του «Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων», κάνοντας μάλιστα λόγο για μια συμβολική έφοδο που κατά το ρεπορτάζ δεν είναι παράνομη ενέργεια.

Πρέπει να σημειωθεί πως ισχυρούς αυτούς  διέψευσαν οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκαθάρισαν ότι στόχος τους ήταν τόσο  το γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτισώτη, όσο και τα γραφεία του «Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων»