Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την προσωπική του στήριξη στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε με δημόσια δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, η απόφασή του είναι προσωπική, καθώς οι πολίτες έχουν δική τους άποψη, και δεν δεσμεύει παρά μόνο τον ίδιο.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συγκροτημένες θέσεις, απόψεις και αρχές, και σημείωσε πως δύο άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, ο ίδιος από τα δεξιά και ο Κυρ. Μητσοτάκης από το κέντρο, μπορούν να «συναντηθούν» ώστε «να φτιάξουμε την κεντροδεξιά στην πράξη».

Έτσι, όπως είπε, θα μπορέσει να εκφραστεί το σύνολο της παράταξης, με έναν αρχηγό που «μπορεί να μας εκφράσει όλους».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη υπήρξε στο παρελθόν άψογη, κι έτσι υλοποιήθηκαν με επιτυχία απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τιμά και σέβεται τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, του οποίου την υποψηφιότητα χαρακτήρισε «δυνατή», και διαβεβαίωσε πως «εφόσον εκλεγεί θα τον υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση».

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έδωσαν βροντερό παρόν, για να δείξουν ότι θέλουν την παράταξή μας ισχυρή και ενωμένη.

Στο μέτρο που συνέβαλα κι εγώ για να αποκτήσει ενδιαφέρον αυτή η διαδικασία, είμαι υπερήφανος. Και για μένα, αλλά κυρίως για όλους μου τους συνεργάτες και για όλη μου την ομάδα.

Καταφέραμε, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς βουλευτές, χωρίς τη δυνατότητα να κινητοποιήσουμε κόσμο στην επαρχία, μόνο με τη δύναμη των ιδεών, να καταγράψουμε ένα υπολογίσιμο ποσοστό, διψήφιο, όπως ήταν από την αρχή ο στόχος μας και να καταστήσουμε βροντερή την παρουσία των ιδεών μας μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου, για έναν πολύ ωραίο προεκλογικό αγώνα. Δεν είχε τις εντάσεις που περιγράφονται. Σε γενικές γραμμές ήταν κόσμιος, αξιοπρεπής και ενωτικός. Και πιστεύω ότι συμβάλλαμε, τελικά, όλοι σ' αυτό.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρώτο νικητή των εκλογών, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πρωτιά του άξιζε, διότι αντικατοπτρίζει τον σεβασμό της παράταξης σ' έναν άνθρωπο που την υπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια. Και θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Και, φυσικά, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επάξια κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον επαναληπτικό γύρο της 10ης Ιανουαρίου.

Θεωρώ ότι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός. Είχα πει από την περασμένη βδομάδα, οπότε ερωτήθηκα, ότι πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος, ο οποίος έλεγε ότι, στην αρχαία Αθήνα, εκείνος ο οποίος δε λαμβάνει θέση στα πράγματα, όταν υπάρχουν δύο μερίδες, πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα.

Γι' αυτό το λόγο και χωρίς αυτό που θα πω να εκληφθεί γραμμή προς όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες δεν μπορούν να καθοδηγούνται, έχουν δική τους άποψη, έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν όπως νομίζουν και είναι απολύτως σεβαστή από μένα. Εγώ, όμως, οφείλω να πω ότι, εγώ προσωπικά, στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι λόγοι είναι κυρίως τρεις. Πρώτον, γιατί πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση. Και στην παράταξη και στη χώρα. Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα, με θέσεις, απόψεις και αρχές.

Δεύτερον, διότι θεωρώ σημαντικό, δύο άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, από την δεξιά εγώ, από το κέντρο ο Κυριάκος, να μπορούμε να συναντηθούμε, να εκφράσουμε κοινές πολιτικές, να συνεργαστούμε, να φτιάξουμε την Κεντροδεξιά στην πράξη. Και, βέβαια, με αυτήν την έννοια, να εκφραστεί το σύνολο της παρατάξεως, υπό έναν αρχηγό, που νομίζω μπορεί να μας εκφράσει όλους.

Και τρίτον, διότι δεν ξεχνώ ότι κατά τη διάρκεια της προηγουμένης διακυβερνήσεως, η συνεργασία με τον Κυριάκο υπήρξε άψογη και μπορέσαμε μαζί να υλοποιήσουμε σειρά μεταρρυθμίσεων, εξαιρετικά επιτυχημένες, που είχε ανάγκη η χώρα.

Φυσικά, τονίζω, ότι αυτή η προσωπική μου επιλογή δε δεσμεύει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου. Και, φυσικά, τιμώ και σέβομαι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του οποίου, επίσης, η υποψηφιότητα είναι μία δυνατή υποψηφιότητα και εφ'' όσον εκλεγεί αρχηγός, θα τον υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση, σεβόμενος την εντολή του λαού της Νέας Δημοκρατίας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

«Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε, σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημόσια στήριξη που μου παρέχει ενόψει του δευτέρου γύρου.

Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη.  Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών.

Η ενότητα έχει εξασφαλιστεί.

Το δίλημμα όμως παραμένει.  Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση;

Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους.

Την 10η Ιανουαρίου, το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο».