field_kentriki_fotografia
Kaizen Gaming
Οι «Μικροί Ήρωες» πηγή έμπνευσης και χαράς

Η Kaizen Gaming στα 10 χρόνια δραστηριοποίησής της, έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες Gametech παγκοσμίως, ενώ έχει δημιουργήσει μια ευρεία πρακτική κοινωνικής συνεισφοράς την οποία έχει ενσωματώσει με αποτελεσματικό τρόπο στην επιχειρηματική της λειτουργία. Οι «Μικροί Ήρωες», είναι ίσως το πλέον ξεχωριστό παράδειγμα της κοινωνικής δράσης της Kaizen Gaming που λαμβάνει χώρα μέσα από το brand Stoiximan που διαχειρίζεται στην Ελλάδα.

Η διαδρομή των ‘’Μικρών Ηρώων’’

Μέσα από τους Μικρούς Ήρωες η εταιρία στηρίζει τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και προσφέρει την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε μοναδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τη δράση «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» που υλοποιείται κάθε χρόνο. 

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε το 2017, και μέσα από την πλατφόρμα iroes.gr, οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να οργανώσουν, χωρίς κόστος, τη συμμετοχή τάξεων των δημοτικών σχολείων, σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, ανάμεσά τους, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη, στο Μουσείο Πειραμάτων, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας όπως και στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Οι Μικροί Ήρωες είναι ήδη χιλιάδες! Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 42.000 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, από περισσότερα από 1.200 σχολεία αστικών κέντρων, συμμετείχαν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες καθώς και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με όλα όσα δεν μπορούν να ανακαλύψουν με την παραδοσιακή διδασκαλία που τους παρέχεται.

Την ίδια χρονιά, δημιουργήθηκε και το δεύτερο πρόγραμμα των Μικρών Ηρώων: «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν». Αυτό το πρόγραμμα αφορά στα παιδιά που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας,  που εκ των πραγμάτων έχουν μικρότερη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής σε εκπαιδευτικά ερεθίσματα. Για τα παιδιά αυτά, διοργανώνονται ειδικά ταξίδια στην Αθήνα ώστε να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Οι οικοδεσπότες τους είναι οι Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων και δεν είναι άλλοι από καταξιωμένους Έλληνες αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Δημιουργώντας ευρύ κοινωνικό αποτύπωμα στηρίζοντας την Κοινωνία και τον Αθλητισμό

Μετά την εμπειρία με τη δράση «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», διαπιστώθηκε η σημασία των ενεργειών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων στις ακριτικές γωνιές της χώρας, έτσι, η Kaizen Gaming δημιούργησε μέσα από το brand Stoiximan το τρίτο πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία της με τις MKO HopeGenesis και Σύμπλευση.

Η σύμπραξη με τη HopeGenesis αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία υιοθέτησε 10 νησιά με στόχο να στηρίξει νέες γυναίκες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα, καλύπτοντας όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης τους, ενώ έχει ήδη «υποδεχθεί» μέχρι σήμερα 58 μωρά. 

Σε συνεργασία με τη Σύμπλευση, ταξίδεψε και ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες υλικοτεχνικών υποδομών: εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Μερικά από τα παραδείγματα αυτης της δράσης είναι η κατασκευή  νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, όπως και η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο. Πρόκειται για ενέργειες που αποτελούν συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών των τελευταίων ετών, όπως η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Κοντά στα παιδιά όπου υπάρχει ανάγκη

Η Kaizen Gaming με συνέπεια και γρήγορα αντανακλαστικά, επεκτείνει το έργο της για τη στήριξη των παιδιών και με δράσεις που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες. Αντίστοιχη, ήταν και η συμβολή της στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που προέκυψε ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η εταιρία, αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους έτσι, την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.