ΕΒΕΑ - ΗΑΕ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων

ΕΒΕΑ - ΗΑΕ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτέλεσε θέμα συνάντησης που είχε, την Πέμπτη (13/06) η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Αλί Αλ Νταερί.

Όπως επισημάνθηκε, αν και οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η από κοινού διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στα ΗΑΕ, με σκοπό την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις δυνατότητες και τις προοπτικές διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΑΕ.

Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επιχειρηματικής αποστολής στα ΗΑΕ σε συνεργασία με τα εκεί επιμελητήρια, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντουμπάϊ και της Σαρζάχ, με τα οποία το ΕΒΕΑ έχει ήδη συνάψει Μνημόνια Συνεργασίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΑΕ, Αχμέντ Αλκατερί, η διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Ελένη Φώτη και το στέλεχος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Φωτεινή Λαμπροπούλου.