Το Beegin συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά τους μελισσοκόμους  της Βόρειας Εύβοιας
Endless EC

Το Beegin συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά τους μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας

Από το Δεκέμβριο του 2021, όπου και ξεκίνησε τη δράση «Beegin – Κάνουμε την αρχή», η Endless EC συνεχίζει να στηρίζει και να προσφέρει στους κατοίκους και στο περιβάλλον της Βόρειας Εύβοιας.

Μέσω της αρχικής δωρεάς της Endless EC, εντοπίστηκαν οι ανάγκες τοπικών παραγωγών σε δύο χωριά της Βόρειας Εύβοιας, στο χωριό Αχλάδι και στο χωριό Παπάδες και δωρίστηκαν συνολικά 171 νέες κυψέλες σε 12 μελισσοκόμους. 

Μέσα στο Σεπτέμβριο, με το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ιστοσελίδα του Beegin, beegin.gr, αγοράστηκαν 600 κιλά μελισσοτροφής, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες 15 μελισσοκόμων και περίπου 800 μελισσιών στο χωρίο Κερασιές στη Βόρεια Εύβοια.

Σε συνεχή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας «ΔΗΩ», εντοπίζονται νέες ανάγκες τοπικών μελισσοκόμων της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες θα συνεχίσουν να καλύπτονται μέσω των δωρεών στο beegin.gr. Έτσι, συνεχίζεται το έργο του Beegin, με στόχο να ενισχυθούν οι τοπικοί μελισσοκόμοι, να επιστρέψουν οι μέλισσες στη Βόρεια Εύβοια και, τελικά, να ανακάμψει η φύση στις καμένες εκτάσεις της.

Το Beegin είναι μια συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη του περιβάλλοντος. Τα δάση είναι πλούσια και σύνθετα οικοσυστήματα, τα οποία συντηρούν διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας που αλληλοεξαρτώνται το ένα από το άλλο. Οι μέλισσες είναι μέρος αυτού του οικοσυστήματος. Εδώ και 15 χρόνια έρχονται αντιμέτωπες με την κλιματική αλλαγή και πολλούς άλλους παράγοντες που οδηγούν στον αφανισμό τους. Κύριο μέλημα του Beegin είναι να στηρίξουμε μεθοδικά την ανάκαμψη της φύσης στη Βόρεια Εύβοια, υποστηρίζοντας τοπικούς μελισσοκόμους να δημιουργήσουν ξανά τα μελισσοσμήνη τους, που χάθηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.