Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων

Οριακή πτώση καταγράφεται στις τιμές του χρυσού τη Δευτέρα εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων και μιας πιθανής εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή που δεν ευνοεί τα «ασφαλή καταφύγια».

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα μικτά στοιχεία του δείκτη PMI από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, ενώ η κερδοσκοπική φρενίτιδα που είχε αρχικά τροφοδοτήσει την άνοδο του επίσης «πάγωσε».

Ο χρυσός επλήγη επίσης από τη φθίνουσα ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια» μετά την πιθανότητα για εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς και που θα χαλαρώσει τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

H τιμή του spot χρυσού υποχωρεί κατά 0,1% στα 2.323 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures του χρυσού υποχωρούν κατά 0,1% στα 2.343 δολάρια ανά ουγγιά

Ο χρυσός υποχωρεί καθώς οι εικασίες για μείωση των επιτοκίων ενισχύουν τις μετοχές.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα κινούνται με μικτά πρόσημα τη Δευτέρα, αφού υπεραπέδωσαν του χρυσού τις τελευταίες εβδομάδες. Τα futures του λευκόχρυσου αυξάνονται κατά 0,3% στα 1.046 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι υποχωρεί κατά 0,2% στα 30,370 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χαλκό αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σταθεροποιήθηκαν στα 10.093,50 δολάρια ανά τόνο.

Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τροφοδότησαν επίσης τις αμφιβολίες σχετικά με τη ζήτηση για τον χαλκό.