Πτώση στο πετρέλαιο - Μικρή άνοδος στο φυσικό αέριο

Πτώση στο πετρέλαιο - Μικρή άνοδος στο φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν απώλειες την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, στην οποία ενδεχομένως να εμπλέκεται το Ιράν, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον ΟΠΕΚ.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε πτώση άνοδο 0,11% στα 90,38 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό WTI 0,15% στα 86,08 δολάρια το βαρέλι.

Το Ισραήλ και η Χαμάς ξεκίνησαν έναν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά οι συνομιλίες αυτές δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία.

Επιπλέον, η περιοχή βρίσκεται σε επιφυλακή για πιθανά ιρανικά αντίποινα για μια ύποπτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία στις αρχές του μήνα. Μια έκθεση του Bloomberg την Τετάρτη ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι επίκεινται μεγάλα πλήγματα με πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του κατά του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια σε οποιεσδήποτε απειλές από το Ιράν, ανακοίνωσε αργότερα την Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αντίθετα, το φυσικό αέριο κατέγραψε κέρδη 2,39% στα 27,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα.