Απώλειες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Απώλειες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, σε συνέχεια της χθεσινής πτώσης, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ξάφνιασε τις αγορές μετοχών και προκάλεσε ανησυχίες για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Συγκεκριμένα, τα futures του Brent σημειώνουν πτώση κατά 1,20% στα 79,67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε επίσης στα 1,26% στα 73,73 δολάρια ανά βαρέλι.

Το κλίμα που επικρατεί μετά το ξαφνικό κλείσιμο της SVB Financial προκάλεσε ανησυχίες για τους κινδύνους που διατρέχουν άλλες τράπεζες λόγω των απότομων αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά το τελευταίο έτος.

Επίσης, πυροδότησε εικασίες σχετικά με το κατά πόσον η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό της νομισματικής σύσφιξης.

Οι αμερικανικές αρχές δρομολόγησαν έκτακτα μέτρα την Κυριακή για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, αφού οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης από την πτώχευση της Silicon Valley Bank οδήγησαν σε πώληση αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και οι πολιτειακές ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Κυριακή την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Την ίδια στιγμή, το Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κινείται με απώλειες 6,5% στα 46,35 ευρώ το βαρέλι.