Άνοδος στο πετρέλαιο - Απώλειες στο φυσικό αέριο

Άνοδος στο πετρέλαιο - Απώλειες στο φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο την Παρασκευή, επιβαρυνόμενες από αντικρουόμενα μηνύματα από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία ενόψει της επόμενης συνάντησης πολιτικής του ΟΠΕΚ+ και από το ισχυρότερο δολάριο.

Το Brent σημειώνει άνοδο 1,04% στα 77,01 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κερδίζει επίσης κατά 1,28% στα 72,76 δολάρια.

Οι δείκτες αναφοράς υποχώρησαν περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, αφού ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ υποβάθμισε την προοπτική περαιτέρω περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ στη συνάντησή του στη Βιέννη στις 4 Ιουνίου.

Ορισμένοι επενδυτές το ερμήνευσαν ως ένδειξη πως ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να εξετάσει περαιτέρω περικοπές της παραγωγής.

Το υψηλότερο δολάριο, το οποίο έχει ενισχυθεί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τα αμερικανικά στοιχεία να υποδεικνύουν μια ανθεκτική οικονομία ακόμη και μετά από έναν επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve, άσκησε περαιτέρω καθοδικές πιέσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου .

Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα, μειώνοντας τη ζήτηση.

Οι αγορές συνέχισαν να παρακολουθούν τις συνομιλίες για το χρέος των ΗΠΑ, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι φαίνεται να πλησιάζουν σε συμφωνία για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

Οι προμήθειες του Μαΐου από τον ΟΠΕΚ+ και τη Ρωσία έχουν μειωθεί κυρίως λόγω της προηγούμενης συμφωνίας για περαιτέρω περικοπές της παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο κινείται πτωτικά κατά 4,01% στα 24,43 ευρώ.