Υβριστικά συνθήματα στον Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Υβριστικά συνθήματα στον Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Υβριστικά συνθήματα στους τοίχους και στα σκαλοπάτια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, αντίκρυσαν το πρωί της Κυριακής όσοι πιστοί πήγαν για να παρακολουθήσουν την Kυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Από το περιεχόμενο των συνθημάτων προκύπτει ότι αυτά έγιναν ενόψει της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιεί στις 7 το απόγευμα η Ιερά Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου θα προβληθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα συνθήματα σχολίασε με ανάρτησή του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του για την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, σημείωσε τα εξής: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις γελούσαμε στις γειτονιές… Έτσι βρήκε το πρωινό φως τον Άγιο Αχίλλιο Λάρισας. Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, παραθέτοντας μάλιστα και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό του ναού. Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Λάρισας.

Π. Μαρινάκης: Απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός ο βανδαλισμός του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου

Την παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσε ο βανδαλισμός στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλείου. 

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

«Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.